Bemutatkozás


A Dr. Ágai László Ügyvédi Iroda a társasági, a kereskedelmi, a polgári és a nemzetközi magánjog területén nyújt széleskörűű jogi szolgáltatásokat angol, francia és magyar nyelven. Ellátja továbbá az olyan magyar és külföldi társaságok és magánszemélyek bírósági képviseletét akik polgári peres úton kívánják jogos érdekeiket érvényesíteni.

Irodánk a nemzetközi akvizíciók területén is jelentős gyakorlattal rendelkezik, így vállaljuk a külföldi ügyfeleink által célba vett magyar társaságok teljeskörű jogi átvilágítását is, szükség esetén közreműködve adószakértő és könyvvizsgáló partnereinkkel. Dr. Ágai László tíz éve rendszeresen nyújt jogi szolgáltatást külföldi közép-és nagyvállalatok részére az akvizíciók területén, így az ügyvédi iroda kifogástalan minöségű, angol vagy francia nyelvű jogi átvilágítási jelentések elkészítésére és az ügyletek megfelelő lebonyolítására képes, ugyanakkor feltárva a magyar céltársaságokban rejlő esetleges veszélyeket és a tervezett akvizíciók kockázatait. Kiemelt figyelmet fordítunk az informatikai jog mint komplex új jogág fejlődésére (adatvédelem, adatkezelés, információtechnológia és szerzői jog, domain nevek, elektronikus aláírás, elektronikus kereskedelem) és ennek köszönhetően egyre több informatikai cég bizalmát élvezzük.

Irodánk vezető ügyvédje, Dr. Ágai László, azon kevés és kivételes nemzetközi üzleti jogászok egyike, aki nemcsak kiemelkedő nyelvtudásával, hanem valós nemzetközi tapasztalatával, multinacionális jogi kultúrájával, szakismeretével és széles látókörével tűnik ki ügyvéd kollégái közül: 13 évet élt Franciaországban, ahol jogi diplomáját a párizsi Panthéon-Sorbonne Egyetemen szerezte, kiegészítve azt egy angol jogi szaknyelvi oklevéllel. Néhány évig a párizsi Géodis-Calberson jogtanácsosaként, később a budapesti Linklaters és Gide Loyrette Nouel ügyvédi irodák ügyvédjelöltjeként, illetve szakvizsgázott ügyvédjeként folytatta pályáját, miközben jogi diplomát szerzett az E.L.T.E. jogi karán is.

Dr. Ágai László az első magyar ügyvéd aki az „ügyvédek szabad mozgásáról” szóló 1998. február 16-i 98/5/EK sz. uniós irányelvre hivatkozással francia nyelven képviselt magyar ügyfelet és tartott sikeres perbeszédet francia bíróság előtt. Ügyfelei és munkatársai kivételesen komoly, magabiztos és megbízható szakemberként ismerik.
avocat hongrie Budapest

Kapcsolat

  • Dr. ÁGAI László
  • 1062 Budapest, Andrássy út 113.

  • Tél.: +36 21 252 3022