Adójog


Az adójog gyakorlatilag a jog valamennyi területét átszövi a különböző társasági jogi ügyletektől a magánszemélyek mindennemű jogi problémájáig. Visszatérő ügyfeleink egyértelműen igazolják az általunk nyújtott integrált adó- és jogi tanácsadás iránti igényt.

Jelentős tapasztalattal rendelkezünk a magyar és nemzetközi adójog és számvitel valamennyi területén. Akár társaságok összeolvadásáról, felvásárlásáról vagy átszervezéséről legyen szó, akár bonyolult, határon átívelő ingatlan-befektetésről vagy finanszírozási struktúráról, az Ágai László Ügyvédi Iroda minden esetben az adott ügylet sajátosságainak megfelelő, gyakorlatorientált és a tranzakció valamennyi részletére kiterjedő adótanácsadást nyújt. Mindemellett rendszeresen végzünk adójogi átvilágítást illetve ellenőrzést.

A fentieken túl komoly tapasztalattal rendelkezünk magánszemélyeket érintő adózási kérdésekben, például a különböző értékpapír-alapú ösztönző juttatások és munkavállalók számára biztosított cafeteria rendszerek kidolgozásában és bevezetésében, amelynek során munkajogászainkkal is egyeztetünk. Emellett mindennapi munkánk részét képezi magánszemélyek nemzetközi kiküldetésének adó-optimalizálása, valamint vezető beosztású magánszemélyek befektetéseinek és több országot érintő jövedelmének adótervezése.

Munkánk során számos olyan ügylettel foglalkozunk, amely a magyar adójog mellett külföldi jog mélyreható ismeretét is igényli. Ennek megfelelően számos külföldi adójogásszal állunk napi kapcsolatban abból a célból, hogy ügyfeleink számára nemzetközi adójogi szolgáltatásokat nyújtsunk és az igényüknek megfelelő legkedvezőbb megoldást tudjuk kidolgozni.

Szükség esetén bármikor kapcsolatba lépünk a hatóságokkal az adójogszabályok pontos értelmezése végett, hogy ügyfeleink adókockázatát a minimumra csökkentsük. Ügyfeleink érdekében és képviseletében természetesen adóellenőrzések és adójogi perek során is rendszeresen eljárunk.

avocat hongrie Budapest

Kapcsolat

  • Dr. ÁGAI László
  • 1062 Budapest, Andrássy út 113.

  • Tél.: +36 21 252 3022